Hypotheken

 

 

Hypotheken

Wanneer u een hypotheek afsluit gaat u een langlopende financiële verplichting aan. Dit betekent dat u een groot deel van uw leven rente over uw hypotheekschuld moet betalen. Daarnaast zult u uw schuld, al dan niet verplicht, ook een keer moeten aflossen. Deze aflossing en uw hypotheekrente zijn over een lange periode terugkerende lasten. Goed advies hierbij is daarom enorm belangrijk. Bergman en Postma Financieel Advies helpen u door een goed onderbouwd advies te geven. Het advies is gericht op uw huidige situatie maar houdt ook rekening met uw toekomst. Niet alleen nu is veel aandacht nodig, ook wanneer uw hypotheek loopt is goede aandacht vereist.

Wanneer u Bergman Postma FD inschakelt voor uw hypotheekadvies geven zij u die aandacht.

Een hypotheekadvies is niet een eenmalig advies. Ook na het afsluiten van uw hypotheek blijft het belangrijk dat uw hypotheek bij u blijft passen. Wanneer uw persoonlijke situatie (werk, privé) verandert, of uw wensen veranderen is er opnieuw advies nodig. Dit advies biedt Bergman Postma FD  u aan in een serviceabonnement voor uw hypotheek. U krijgt van hen onder andere jaarlijks een nieuwe berekening en u kunt met al uw vragen bij hen terecht. Tevens krijgt u van hen advies over de renteverlenging wanneer uw huidige rentevastperiode afloopt. Alle afspraken hierover worden vastgelegd  in een overeenkomst.

Tijdens de inventarisatiefase staan zij onder andere stil bij uw financiële kennis. Dit doen zij om in te schatten voor welke onderdelen van het advies extra aandacht nodig is. Ook vragen zij u om hen inzicht te geven in al uw huidige voorzieningen. Om een goed advies te kunnen geven willen zij zoveel mogelijk informatie hebben over onder andere uw huidige of eerdere hypotheek, uw pensioensituatie en uw verzekeringspolissen. Bergman en Postma ronden hun  inventarisatie af door uw wensen in kaart te brengen. Uw wensen zijn voor hun kantoor zeer belangrijk om u een goed en passend advies te geven.

Natuurlijk wilt u  weten of uw wensen te realiseren zijn. Dit kan gaan om een nieuwe hypotheek in verband met de aankoop van een woning, of bijvoorbeeld de herfinanciering of verhoging van uw bestaande hypotheek. U wilt duidelijkheid. Daarom worden uw wensen globaal berekend of deze redelijkerwijs haalbaar zijn. Op basis van deze berekenen kunt u een advies krijgen om het traject voort te zetten of te beëindigen indien uw wensen niet haalbaar zijn.

Bergman Postma Financieel Advies en Verzekeringen staat u graag ter zijde!