Verkoop/verhuur je woning

 

Als u de oude woning nog te koop heeft staan en al een andere woning heeft gekocht, kan het uitkomst bieden als u de oude woning tijdelijk kunt verhuren.

Met de huurinkomsten kunt u de lasten van de te koop staande woning geheel of gedeeltelijk dekken. Op die manier kunt u de slechte periode op de woningmarkt overbruggen en kan de verkoop plaatsvinden op een moment dat de markt er beter voor staat.

Overweegt u tijdelijke verhuur?

 Tijdelijke verhuur van een te koop staande woning heeft ingrijpende fiscale gevolgen. Deze gevolgen bepalen in belangrijke mate of u er daadwerkelijk op vooruit gaat met de tijdelijke verhuur van uw woning.

Wat moet u regelen voor tijdelijke verhuur?

 1. Toestemming geldverstrekker
In de hypotheekvoorwaarden staat vrijwel altijd dat u voor het verhuren van uw woning toestemming nodig heeft van de bank of geldverstrekker. Ook als het om tijdelijke verhuur gaat. 

 2. Vergunning van de gemeente
Als u uw woning tijdelijk verhuurt op basis van de Leegstandwet, heeft dat als voordeel dat de uitgebreide bescherming van de huurder opzij wordt gezet. Voorwaarde daarvoor is wel dat u voor de tijdelijke verhuur een vergunning aanvraagt bij uw gemeente.

3. Contact verzekeringsmaatschappij
Als u uw woning tijdelijke verhuurt, kan dit gevolgen hebben
voor uw woonhuis- en aansprakelijkheidsverzekering.

 4. Huurcontract tijdelijke verhuur
Maak goede afspraken met de huurder en leg deze vast. Gebruik bijvoorbeeld ons model-huurcontract. Vraag bovendien om een kopie van het paspoort van de huurder. Bekijk ook het origineel goed.

 

 

Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.